Over de website

Zweetlucht.nl heeft als doel om een probleem in onze samenleving op te lossen; Het taboe om iemand anders op zijn persoonlijke hygiëne aan te spreken.

Wanneer iemand anders in jouw ogen er een beetje viezig uit ziet, dan hoeft dat geen direct effect op jou te hebben. Je wordt hier namelijk niet voortdurend mee geconfronteerd omdat je de andere kant op kunt kijken. Het produceren van lichaamseigen geluiden, zoals veelvuldig je neus ophalen, wordt vaak als storend ervaren, maar het is waarschijnlijk iets tijdelijks. En in zo’n geval is het om een of andere rede minder taboe om iemand een zakdoekje aan te rijken waarmee een stille hint wordt afgegeven dat het geluid als storend wordt ervaren. Echter, een onaangename geur is een gegeven dat langdurig onze concentratie kan blijven verstoren. Het went niet, en het is heel moeilijk te negeren.

De neus heeft bij dieren en mensen als functie om te “proeven” of iets veilig of niet veilig is alvorens we het innemen of inademen. Een tweede functie van onze “reukzin” is het vormen van sociale binding met onze soortgenoten, bewust of onbewust. Wij mensen hebben niet alleen die “reukzin”, maar ook zelfbewustzijn en bepaalde culturele normen en waarden waar we ons graag aan houden. Er ontstaat dan een ernstig conflict als onze natuur voortdurend zegt “dit is foute boel” en onze normen en waarden ons afremmen om te handelen; Je onthoudt jezelf er bijvoorbeeld van om iemand erop te wijzen dat je last heb van zij/haar zweetlucht. We ondervinden in zo’n situatie dus een probleem waar we één op één moeilijk uit lijken te komen.

Gelukkig is het internet uitgevonden en kunnen we elkaar stimuleren om een dergelijke situatie niet langer toe te laten. We gaan met elkaar het taboe “om er iets van te zeggen” doorbreken! Zweetlucht.nl moet het middelpunt gaan zijn van informatie over zweetlucht. Als we het “probleem” bespreekbaar willen gaan maken, dan moeten we immers wel weten waar we het over hebben!

Zweetlucht.nl begint als informatieve tool maar moet uiteindelijk een community driven spreekbuis gaan worden voor iedereen die zweetlucht als een onaangenaam gegeven ervaart, ofwel omdat je het zelf vindt stinken of omdat anderen jouw geurtje als storend ervaren en je er wat aan wilt doen.

In deze website wordt op een aantal plaatsen doorverwezen naar commerciële partijen die geld verdienen aan het reduceren van zweetlucht. Zweetlucht.nl ontvangt in sommige gevallen voor doorverwijzingen een provisie waarvan het onderhoud van de website betaald wordt. De op zweetlucht.nl verschafte informatie is echter zo onafhankelijk mogelijk van commerciële invloeden samengesteld.

Op zweetlucht.nl vind je een samenvatting van zorgvuldig geselecteerde informatie en ervaring van derden. Het kan voorkomen dat je informatie tegen komt die niet overeen komt met je eigen kennis of ervaring. Laat het ons alsjeblieft weten zodat we zweetlucht.nl kunnen blijven verbeteren en nog beter aan kunnen laten sluiten op het publiek.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: apr 22, 2018 @ 00:45